Відключення світла у Києві: у Yasno розповіли про споживання енергії

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про споживання електроенергії під час відключення світла в українській столиці

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про споживання електроенергії під час відключення світла в українській столиці в останні місяці. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

За його словами, споживання електроенергії у Києві у жовтні впало на 19%, а у листопаді – на 28% порівняно з минулим роком.

"У коментах останнім часом бачу дуже багато нарікань, що економити не потрібно, тому що нічого системі не дає, тому що сумарно за місяць рівень споживання такий, як і був раніше. Глобально це неправда", - зауважив він.

Чиновник також заявив, що зараз ці цифри не зовсім точні, насправді відсоток зекономленої електроенергії може бути значно вищим.

“Насправді ці цифри будуть ще більшими, якщо всі наші клієнти будуть своєчасно передавати показання лічильників. Зараз сюди включено значну частину нарахувань за середнім споживанням – цей метод розрахунку використовують, якщо клієнт не передав свідчення”, – пояснив він.

Нагадаємо, що на території Київської області почали діяти нові графіки відключень електроенергії після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба компанії ДПЕК "Київські регіональні електромережі".

Відомо, що оновлений графік складається з трьох категорій: білий колір на графіці - в цей час планується включення світла, сірій колір на графіці - в ці години світла не буде, з вітло-сірий колір на графіці - можливі відключення, якщо дисбаланс в енергосистемі збільшуватиметься. Для рівномірності та послідовності відключень відтепер усі споживачі поділені на 4 групи замість двох, як було раніше. Переглянути графік відключень світла на своїй вулиці можна за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися