В Yasno розповіли про зміни у графіках відключення світла у Києві

Що відомо про ситуацію з електропостачанням в столиці

У Києві під час святкування Різдва не вдасться уникнути стабілізаційних графіків відключення світла. Про ситуацію з енергетикою в столиці розповів генеральний директор Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

За його словами, зазвичай на вихідні у енергетиків є можливість подавати більше електроенергії споживачам та цей вікенд не мав би бути виключенням. Однак в плани працівників енергетичної галузі корективи внесла погода. Найближчими днями у Києві та Київській області синоптики прогнозують значне похолодання.

"Кожні мінус п’ять градусів на вулиці — це плюс 250 МВт до споживання. А зараз обсяги, які надаються населенню, взагалі не дають змоги розігнатися і розраховувати на  якісь додаткові мегавати", — зазначив Коваленко.

Киян попередили, що на вихідних, найбільш імовірно, відключення електроенергії будуть чітко за графіком. В теплу погоду у Києві субота та неділя могли проходити без відключень світла або з мінімальними обмеженнями.

Посадовець закликав не використовувати водночас варильну поверхню чи електроплиту, пральну машину, електродуховку, телевізор і чайник.

"Через морози можуть ставатися і локальні аварії. Тому будьте уважними. Обережно використовуйте електроприлади і не вмикайте в розетку все одразу", — наголосив Коваленко.

Нагадаємо, в Київську область та ще кілька регіонів України передали інтернет-провайдерам батареї безперебійного живлення. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що провайдерам передали 172 батареї SBL. Завдяки цьому десятки тисяч людей зможуть користуватися інтернетом. Найскладніша ситуація з інтернетом зараз у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Харківській та Донецькій областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області посилили заходи безпеки на різдвяні свята. В столиці під час святкування Різдва за порядком стежитимуть військові, працівники структурних підрозділів поліції Києва, співробітники Національної гвардії України та Державної служби з надзвичайних ситуацій. В регіоні для несення служби під час різдвяних свят заступили понад 2,5 тисячі поліцейських, добровольців територіальної оборони та військових. Крім цього, в регіоні залучили понад 400 додаткових піших та автомобільних патрулів. Поліцейські наряди будуть забезпечувати безпеку на понад 700 культових спорудах, де проходитимуть богослужіння.

Читайте також, що в Київському зоопарку відкрили виставку чорних кроликів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Пётр

8 січня 2023, 15:45

У нас на Лесном массиве в многих домах температура 22- 23 °С, даже если на улице будет - 10°С, вряд ли в квартире будет меньше 20°С. Так что обогреватели включать не придётся. Есть некоторые дома в которых не работает циркуляция горячей воды и там жители постоянно пользуются бойлерами. Один знакомые поставили на горячую воду 4х тарифный счетчик и теперь платят в основном как за холодную воду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися