У Києві анонсували створення пам’ятки природи "Ліс орхідей"

Що відомо про нову заповідну зону

В Голосіївському районі Києва на величезній території планують створити пам’ятку природи "Ліс орхідей". Про роботу в цьому напрямку розповіли в Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі". 

За даними фахівців КЕКЦ, Управління екології Київської міської державної адміністрації допомогло отримати погодження комунальним підприємством УЗН Голосіївського району Києва на створення ботанічної пам’ятки "Ліс орхідей" навпроти Лисої гори біля Дніпра. Територія природного об’єкту включає затоку Миколайчик, парк "Покол" та Галерний острів.

На території "Лісу орхідей" знайшли величезні популяції рослин, що занесені до Червоної книги України. Таких цінних місць у Києві більше не збереглися, зазначили екологи. За допомогою Управління екології та природних ресурсів КМДА, територія майбутньої пам’ятки збільшена вдвічі і зараз дорівнює 90 гектарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Окрім того, кияни вимагають від столичної влади створити парк у Дарницькому районі Києва поруч з сміттєспалювального заводу, ТЕЦ та Бортницької станції аерації. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Автор петиції №11651 Олександр Супрун вважає, що у Києві на житловому масиві Осокорки необхідно створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.

Нагадаємо, у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни вимагають заборонити забудову схилу на метро "Позняки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися