Комендантська година в Київській області продовжена

Що варто знати про обмеження

На території Київської області продовжили дію режиму обмежень комендантської години. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Режим обмежень продовжили з 8 по 15 січня 2023 року за розпорядженням начальника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби на всій території регіону. В новорічну ніч та на Різдво комендантську годину у Києві та в регіоні не скасовували.

У Київській обласній військовій адміністрації нагадали, що комендантська година триває щодня з 23:00 до 05:00. На цей час мешканцям заборонено пересуватися на вулицях чи перебувати у громадських місцях без спеціальних пропусків. Винятками є лише випадки, коли потрібно вийти під час повітряної тривоги в укриття, або задіяність у роботі критичної інфраструктури, про що свідчать наявність спецперепусток та документ, що посвідчує особу. В інших випадках пересуватися по вулиці під час комендантської години транспортом або пішки заборонено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області погіршилась криміногенна ситуація за рахунок великої кількості воєнних злочинів російських окупантів. Як повідомив начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, у 2022 році в регіоні значно зросла кількість саме воєнних злочинів, що вплинуло на загальну криміногенну ситуацію. Водночас, в Київській області торік зменшилась кількість таких злочинів, як крадіжки, шахрайства та грабежі.

Нагадаємо, на Київщині депутат під час дії комендантської години погрожував розправою патрульним поліцейським. Конфлікт стався в Білоцерківському районі Київської області в селищі Рокитне. Під час дії комендантської години поблизу АЗС патрульні зупинили водія автомобілю Audi з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час документування правопорушення до АЗС під’їхав автомобіль Mitsubishі. За кермом був 65-річний представник місцевої влади. Політик поводився агресивно, зірвав та пошкодив нагрудну камеру та погрожував поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події. 

Читайте також, що правоохоронці ідентифікували російських військових, які розстріляли автомобілі під Києвом.

Джерело: https://t.me/kyivoda/7848


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися