На залізничному вокзалі в Києві встановили безкоштовні зарядні станції (ФОТО)

Де можна підзарядити гаджети

На Центральному залізничному вокзалі Києва з'явились безкоштовні зарядні станції. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію державного підприємства “Укрзалізниця”.

За даними перевізника, сотню потужних зарядних станцій для смартфонів встановлять на залізничних вокзалах із найбільшим пасажиропотоком. Перші зарядні станції вже встановили на столичному вокзалі у "Фортеці незламності".

"Одна така станція може заряджати до 33 пристроїв одночасно і дозволить подорожуючим українцям завжди бути на зв’язку, незважаючи на можливі блекаути", — заявили в "Укрзалізниці".

Зарядні станції виробили в рекордні строки в Туреччині спеціально для залізничних вокзалів України. Обладнання доставили замовнику на початку року. Надали "Укрзалізниці" ці зарядні станції група казахстанських підприємців, які активно підтримують гуманітарні проєкти в Україні.

Нагадаємо, на Центральному залізничному вокзалі Києва до Різдва підготували святкову концертну програму. В рамках різдвяних заходів сьогодні, 7 січня, відбудеться святковий концерт українських гуртів та виконавців. Організатори запросили на захід всіх охочих. Святкові концерти розпочнуться на головному залізничному вокзалі України о 19:00, вхід — вільний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір на дві тисячі квадратних метрів для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Територія на понад п’ять тисячі квадратних метрів передбачена для вигулу домашніх тварин. На території цього містечка незламності є кав’ярні та фуд-корт. Облаштовано кімнату матері та дитини, також є медпункт та працюють дві аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Окрім того, у Києві та Київській області посилили заходи безпеки на різдвяні свята. В столиці під час святкування Різдва за порядком стежитимуть військові, працівники структурних підрозділів поліції Києва, співробітники Національної гвардії України та Державної служби з надзвичайних ситуацій. В регіоні для несення служби під час різдвяних свят заступили понад 2,5 тисячі поліцейських, добровольців територіальної оборони та військових. Крім цього, в регіоні залучили понад 400 додаткових піших та автомобільних патрулів. Поліцейські наряди будуть забезпечувати безпеку на понад 700 культових спорудах, де проходитимуть богослужіння.

Читайте також, що в Київському зоопарку відкрили виставку чорних кроликів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися