Навколо Києва через можливий наступ окупантів звели кілька рубежів оборони

Як готуються українські військові боронити столицю

В Київській області підготувалися до можливого повторного наступу російських окупантів та звели навколо столиці кілька рубежів оборони. Про це заявив командувач Сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

За його словами, українські військові мають достатньо сил і засобів для оборони Києва в разі наступу російських військ. В Київській області постійно проводять ротації бойових підрозділів.

"В області все контрольовано. Люди постійно тренуються. Наша перевага — знання місцевості, її підготовка", — заявив Павлюк.

Командувач Сил та засобів оборони Києва зазначив, що російські окупанти зараз готують чергову потужну атаку з мобілізованих військових та противника не варто недооцінювати.

"На півночі вони не планували зустріти опір. Інша тактика на сході. Вони розуміли, що там їх готові зустріти. Тактика міняється, вони вчаться. Неможливо їх недооцінювати. З ними все тяжче боротись. Ми теж робимо висновки", — прокоментував генерал-лейтенант.

На його думку, Україна обов’язково переможе у війні з російською навалою, бо головне те, що українці воюють за власну землю. Однак Збройним силам України потрібна значна підтримка міжнародних партнерів в постачанні зброї та сучасного озброєння.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися