На кордоні з Білоруссю в Чорнобильській зоні посилили контроль

Що відомо про ситуацію з безпекою в регіоні

В Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю для своєчасного виявлення сил противника та оборони посилили контроль. Про роботу поліції в умовах воєнного стану розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"В Київській області з 2018 року діє інформаційна інтегрована відеосистема спостереження "Безпечна Київщина". Вона усі ці роки розвивалася, але, на жаль, під час активного вторгнення армії Російської Федерації вони, як дикуни, знищили її, знищили стовпи, знищили самі відеокамери і на 30% вона не функціонувала", — сказав Нєбитов.

За його словами, на відновлення системи відеоспостереження "Безпечна Київщина" виділили зараз суттєві кошти.

"Військовий стан і військові диктують нам нові умови отримання цієї інформації, тому було прийняте рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону, з метою своєчасного виявлення сил противника, виявлення диверсійно-розвідувальних груп. Тому там стоять певні сучасні камери, що дозволяють нашим військовим, не тільки правоохоронцям, аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави", — розповів керівник регіональної поліції.

Нагадаємо, після звільнення Київської області від російських загарбників міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що російські окупанти завдали багато непоправної шкоди Чорнобильському заповіднику та зоні відчуження в цілому. Попередні збитки навесні оцінили у понад 2,5 мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Читайте також, що у Зеленського знали про присутність російських військових у Чорнобильській зоні ще до повномасштабного вторгнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися