У Зеленського знали, що росіяни зайшли в Чорнобильську зону ще до штурму

Що розповіла народна депутатка України від партії влади

У Чорнобильській зоні російські військові під виглядом навчань з території Білорусі тренувалися перекидати понтонні переправи через Прип’ять та концентрували живу силу за кілька тижнів до початку повномасштабної війни. Про це в ефірі телемарафону розповіла народна депутатка України Ольга Василевська Смаглюк, передають "Коментарі".

За кілька тижнів до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну на кордоні з Білоруссю проводили так звані "навчання". В Іванківській громаді вже тоді били на спалах, що перекидання понтонних переправ через Прип’ять — це підготовка до війни.

"З трибуни Верховної Ради десь за два тижні до початку війни я заявляла, що ці навчання не просто так. Коли було перекидання понтонного моста, він, до речі, був не один, через Чорнобильську зону на кордоні з Білоруссю, заходили російські війська. Білоруси, переодягнені в російську форму також були, і половина з них тільки виходили назад", — згадує депутатка.

За її словами, російські війська концентрувалися по всьому периметру Чорнобильської зони за кілька тижнів до вторгнення в Україну. Про це Смаглюк заявляла з трибуни Верховної Ради та пояснила чому:

"Вони концентрувалися по всьому периметру Чорнобильської зони — це правда. Що спрацьовувало — мабуть те, що я працюю і спілкуюсь з людьми, які присутні на тій території".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міжнародна агенція з атомної енергії допоможе Україні відновити всі пошкоджені внаслідок російського військового вторгнення ядерні об’єкти, зокрема — розграбовану окупантами Чорнобильську АЕС. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Багато окупантів повернулися до РФ зі значною дозою радіації, для деяких вона стала смертельною. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Читайте також, що МАГАТЕ найближчим часом направить чергову місію з ядерної безпеки на ЧАЕС



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


гість

10 липня 2022, 10:09

"Слуги " з 2019 року працюють на путіна ! Три роки вони тільки відводили війська, віддаючи українську землю , политу кров'ю захисників, ворогові ! У 2022 році вони продали Херсонську , Миколаївську й Запорізьку області , розмінувавши всі шляхи аж до Миколаїва. "Великий полководець" Наєв наприкинці 2021 року хвацько розповідав про військові навчання під Кримом, як "ні одна муха не пролетить з Криму", які там мінні поля, що він їх особисто контролював і всьо буде для орків "алес капут ". А вони через 6 годин після нападу були вже у Херсоні і під Миколаєвим . Наразі він розповідає як кордон з білоруссю мінується і знову "нічого там не пролетить" бо він особисто контролює. Ото ж і бентежить, бо ж під Кримом обіс...ся , то де гарантія, що під білоруссю не повториться кримська зрада ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися