Під Києвом врятували лисеня та білого тигра: подробиці (ФОТО)

Що відомо про порятунок диких тварин

В Центрі порятунку диких тварин, розташованому у Борисполі, врятували хворих лисеня та білого тигра. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію зоозахисників.

За даними організації, хворе лисеня оговталось та почуває себе краще.

"Лис, якого до Центру привезла команда порятунку тварин Kyiv Animal Rescue Group оговтався, почуває себе впевненіше. Засмучує те, що судячи з поведінки – лис не дикий, тому випустити у дику природу як його ми не зможемо, він не виживе у лісі", — заявили в Центрі порятунку диких тварин.

Зоозахисники також повідомили, що зараз лисеня отримує лікування та необхідний догляд, щоб одужати, але хвороба запущена.

Багато хвороб виявили ветеринари у білого тигра, врятованого з Харківської області. Білий тигр потрапив до Центру порятунку диких тварин у Борисполі в надтяжкому стані. Хижак був хворий та слабкий, шерсть в деяких місцях зовсім випала. Знесилене та налякана тварина кидалася на їжу з неймовірною жагою. Хоч тигри добре переносять холод, потрібно було обігрівати його вольєр, аби тварина не загинула. Зараз тигр отримує необхідну медичну допомогу, лікування, турботу та повноцінний раціон у Центрі порятунку диких тварин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку напередодні Нового 2023 року, який за східним календарем проходитиме під символом чорного водяного кролика, відкрили тематичну експозицію. На виставці можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків. Це чорно-вогняні кролі та Бельгійські фландри. Подробиці роботи виставки та фото чорно-вогняних кроликів — за посиланням.

Нагадаємо, в Київському зоопарку придбали для горіли Тоні спеціальну піч, що може зігріти його навіть в умовах блекауту. В столичному зоопарку розповіли, що у вольєрах, де мешкають найбільш чутливі до температур та освітлення тварини, встановлюють дров'яні печі та акумуляторні ліхтарі. Ці прилади працюють й при відсутності електроенергії. Для обігріву зимового помешкання горили Тоні в зоопарку встановили дров’яну піч – булер’ян. Це допомагає підтримувати тепло у приміщенні навіть у саму морозну погоду. Для цієї тварини температура в оселі має бути не меншою за 19 градусів тепла.

Окрім того, в Київському зоопарку анонсували велику експозицію з врятованими під час повномасштабної війни єнотами та пообіцяли, що херсонських кавунів вистачить на всіх.

Читайте також, що в Київському зоопарку змушені готувати їжу для тварин в пічці на дровах.

Читайте также