В Київському зоопарку змушені готувати їжу для тварин в пічці на дровах (ФОТО)

Як пристосувались в закладі до відключень світла

Київський зоопарк через постійні вимкнення світла змушений перейти на альтернативні варіанти приготування їжі для тварин. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

Зараз у Києві та по всій країні є велика проблема з існуванням зоопарків, зоокуточків та притулків для тварин, зазначили в столичному зоопарку. В закладі також зіткнулися з проблемою відсутності електроенергії. Однак в Київському зоопарку пристосувалися і знайшли вихід. Тепер на печах на дровах кожного ранку варять та запікають різноманітні страви для тварин.

Працівники столичного зоопарку готують компоти, каші, овочі, яйця, м’ясо, рибу та багато інших страв. Наприклад, приматам прийшлись до смаку ласощі по-селянськи, а особливо охоче вони наминають печену картоплю. Враховуючи вдалий досвід, в Київському зоопарку планують встановити ще три печі на дровах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку придбали для горіли Тоні спеціальну піч, що може зігріти його навіть в умовах блекауту. В столичному зоопарку розповіли, що у вольєрах, де мешкають найбільш чутливі до температур та освітлення тварини, встановлюють дров'яні печі та акумуляторні ліхтарі. Ці прилади працюють й при відсутності електроенергії. Для обігріву зимового помешкання горили Тоні в зоопарку встановили дров’яну піч – булер’ян. Це допомагає підтримувати тепло у приміщенні навіть у саму морозну погоду. Для цієї тварини температура в оселі має бути не меншою за 19 градусів тепла.

Нагадаємо, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. Рішення про заборону полювання на території регіону ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Однак в якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. Також у Київській області дозволили користувачам мисливських угідь усіх форм власності відстрілювати звірів для забезпечення біотехнічних заходів.

Читайте також, що в Київському зоопарку анонсували велику експозицію з врятованими під час повномасштабної війни єнотами та пообіцяли, що херсонських кавунів вистачить на всіх.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Мефодий

24 грудня 2022, 14:18

Супер . Молодці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися