У Києві вночі затримали авто із вантажем "200": інцидент обурив волонтерів

Спецтранспорт, до якого належать й авто із вантажем "200", має право на пересування під час комендантської години

Через недбалість чергового поліцейського на блокпосту у передмісті Києва, під час комендантської години, незважаючи на наявність необхідних документів, затримали волонтерську машину, яка перевозила тіла полеглих військових. Журналістка Мирослава Ілітьо, яка оприлюднила подробиці інциденту, спробувала поставити крапку в ситуації, пояснивши, що саме викликало обурення у поведінці бійця на блокпосту. Про це повідомляє Telegraf.

Пояснення журналістка опублікувала на особистій сторінці у Facebook. За словами Ілітьо, після першої публікації багато людей були незадоволені тим, що волонтери не дотримуються комендантської години.

Зокрема, журналістка наголосила, що ні вона, ні волонтери порушень не допускали. Спецтранспорт, до якого належать й авто із вантажем "200", про що свідчить відповідне маркування, попри існуючі заборони, має право на пересування вночі. Для цього потрібні лише спеціальні документи. Крім того, Мирослава Ілітьо має журналістське посвідчення від Міністерства оборони, яка також є своєрідною перепусткою під час комендантської години.

За її словами, хоча спричинені незручності можна вважати прийнятними, навіть невелика затримка - у цьому випадку 18 хвилин - має значення. Мирослава Ілітьо розповіла, що всього за кілька днів волонтери об'їхали півкраїни, двічі зупинившись у Києві та Дніпрі. Кожне місто, яке вони відвідували, чекало на свого полеглого героя.

Нагадуємо, що Україна повернула військових, які потрапили в полон до окупантів на Київщині. Додому з російського полону повернулися українські захисники зі Збройних сил України, територіальної оборони, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Воєнно-морських сил України.

Читайте также