Столичні рятувальники провели показові навчання на льоду

Рятувальники наголосили, що цьогоріч вкрай небезпечно виходити на лід через постійний перепад температур

Столичні рятувальники провели показовий майстер-клас з порятунку на льоду. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Києві, передають "Коментарі".

У столиці лише кілька днів, як стовпчик термометра сягає -5°С, але перші морози вже трохи скували столичні водойми. Проте громадяни вважають, що міцність льоду потрібно перевіряти чи не з першого дня морозу. На жаль, ця перевірка не завжди безпечна та успішна.

Саме тому сьогодні, 10 січня, в Оболонському районі столиці зібралися рятувальники та представники ЗМІ, щоб продемонструвати, що робити, якщо хтось провалився під лід. Водолази-рятувальники також наголошують, що перебування на льоду цього року особливо небезпечне через постійні перепади температури. 

Насамперед команда рятувальників розповіла присутнім алгоритм дій під час порятунку людини на льоду, а потім перейшла до показового заняття. Водолази-рятувальники демонстрували, як надати допомогу тому, хто провалився під лід, і як допомогти собі, коли поруч більше нікого немає.

Якщо ви побачили, що хтось тоне, рятувальники просять негайно телефонувати в Службу порятунку за номером 101 і по можливості надати потерпілому допомогу. Допомогу людині, яка тоне, слід надавати, лише зваживши свої сили.

Нагадуємо, що на озері під Києвом під лід провалилась людина. У Вишгородському районі Київської області стався трагічний випадок на озері. Рятувальники за допомогою водолазного спорядження та рятувального човна дістали тіло загиблого з водойми. Обставини, за яких людина опинилась у воді, встановлюють.

Читайте также