Погода у Києві та Київській області: коли чекати на потепління

Який прогноз погоди зробили синоптики на тиждень

У Києві та в Київській області у середу, 11 січня, буде хмарна погода зі снігом вночі, а на дорогах — ожеледиця. Коли в столиці та в регіоні чекати на покращення погодних умов розповіли в "Укргідрометцентрі", передають "Коментарі".

За даними синоптиків, у середу, 11 січня, у Києві та в Київській області прогнозують штормовий вітер зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. Погода буде хмарною, на дорогах — ожеледиця. Вночі у Києві прогнозують мокрий сніг, вдень — без опадів.

Температура повітря по Київській області вночі коливатиметься від п’яти до десяти градусів морозу, вдень — від одного до шести градусів з позначкою мінус. У Києві вночі буде морозно — від шести до восьми градусів нижче нуля, вдень — від трьох до п’яти градусів морозу.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, у Києві найближчої ночі політає сніг, вдень у столиці — без опадів, але на дорогах буде слизько.

"Вітер південно-східного напрямку, сильний, без шапки ще й зверху з каптуром і не думайте виходити. Сильний вітер посилює відчуття морозу на кілька градусів. А оскільки завтра в Києві навіть вдень ще передбачається мінус 4 градуси (а вночі всі мінус 6-8 градусів), то самі розумієте, що щипатиметься мороз боляче", — зробила прогноз Діденко.

Метеоролог радить захищатись від морозу товстими шапками, довжелезними шаликами, вовняними хустками, рукавичками, термобілизною, гламурними кальсонами та "бойовим" взуттям.

"Вже з п'ятниці, якраз на Маланки-Василя, 13-14 січня, в Україну прийде атлантичне повітря, із теплою погодою та "плюсовою" температурою повітря скрізь!" — додала Діденко.

Цей прогноз щодо потепління підтверджують і в "Укргідрометцентрі". Потепління у Києві прогнозують з п’ятниці, 13 січня. Температура повітря в столиці вночі коливатиметься від чотирьох до шести градусів морозу, вдень — від одного градусу морозу до одного градусу тепла. Така ж погода у Києві, як вдень 13 січня, протримається й у суботу, 14 січня, протягом доби.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Передбачено зону для вигулу домашніх тварин. На території містечка є кав’ярні та фуд-корт, кімната матері та дитини, також є медпункт та аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Джерело: https://www.meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися