Загрози атаки на Київ зараз немає, але ЗСУ готові до всього — генерал Попко

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко прокоментував загрозу можливого нападу на українську столицю з території Білорусі

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко прокоментував загрозу можливого нападу на українську столицю з Білорусі. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав в інтерв'ю журналістам видання ТСН.

За його словами, сили та засоби оборони Києва готові давати відсіч ворогові. Навколо Києва створено кілька рубежів оборони завдовжки близько тисячі кілометрів. Побудовані надійні системи щодо гнівного ураження противника, інженерних загороджень усіх типів, протиповітряної та протитанкової оборони, а також всебічного забезпечення тощо.

Він зазначив, що станом на даний момент розвідка не фіксує достатньо сил і засобів, щоб створити ударне угруповання та наступати з північного спрямування.

Нагадаємо, що в українській столиці з 16 січня по 1 лютого збільшиться кількість повітряних тривог - це пов'язано із спільними авіаційними навчаннями російських окупантів та армії Білорусі. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувала моніторингова група Білоруський Гаюн.

До Білорусі вже прибули дев'ять гелікоптерів армії окупантів Мі-8 та Мі-24 ВКС, на деяких із них помічали символ "Z". Прибуття російських літаків до Білорусі очікується у проміжку з 8 по 12 січня. Аналітики стверджують, що швидше за все авіація в цей період дислокуватиметься на аеродромах у Мачулищах та Барановичах.

Не виключено, що можуть бути задіяні Лідський, Лунинецький та Бобруйский аеродроми. Міноборони Білорусі повідомило, що авіапідрозділи збройних сил Росії та Білорусії з 16 січня до 1 лютого проведуть спільні льотно-тактичні навчання. У ході цих навчань будуть задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися