Генерал Попко: Оборона Києва має довжину близько 1000 кілометрів

Навколо української столиці збудували кілька кілець оборони загальною довжиною близько 1000 кілометрів на випадок повторного наступу російських окупантів із території Білорусі

Навколо української столиці збудували кілька кілець оборони загальною довжиною близько 1000 кілометрів на випадок повторного наступу російських окупантів із території Білорусі. Про це стало відомо із коментаря глави КДВА генерала Сергія Попка в інтерв'ю ТСН.

За його словами, Збройні Сили України готові бити супротивника та давати відсіч у разі повторного наступу з північного спрямування. Він зазначив, що у районі Києва військові створили кілька рубежів оборони завдовжки близько 1000 кілометрів.

Генерал наголосив, що на сьогоднішній день розвідка не фіксує безпосередньої загрози сухопутного наступу з Білорусі на столицю.

Нагадаємо, що в українській столиці з 16 січня по 1 лютого збільшиться кількість повітряних тривог - це пов'язано із спільними авіаційними навчаннями російських окупантів та армії Білорусі. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувала моніторингова група Білоруський Гаюн.

До Білорусі вже прибули дев'ять гелікоптерів армії окупантів Мі-8 та Мі-24 ВКС, на деяких із них помічали символ "Z". Прибуття російських літаків до Білорусі очікується у проміжку з 8 по 12 січня. Аналітики стверджують, що швидше за все авіація в цей період дислокуватиметься на аеродромах у Мачулищах та Барановичах.

Не виключено, що можуть бути задіяні Лідський, Лунинецький та Бобруйский аеродроми. Міноборони Білорусі повідомило, що авіапідрозділи збройних сил Росії та Білорусії з 16 січня до 1 лютого проведуть спільні льотно-тактичні навчання. У ході цих навчань будуть задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолій

12 січня 2023, 08:01

А де була ця оборона рік назад???

Анатолій

12 січня 2023, 08:00

А де була ця оборона рік назад???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися