У Києві виявили близько 6000 самовільно розміщених МАФів

Порушення Правил благоустрою тягне за собою штраф до 1360 грн для фізичних та 1700 грн для юридичних осіб

За минулий рік інспектори з благоустрою виписали понад 38 000 приписів на усунення порушень Правил благоустрою міста Києва. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко, пеедають "Коментарі".

Серед найпоширеніших порушень - незаконне встановлення тимчасових споруд, несвоєчасне вивезення побутового та будівельного сміття, несанкціоновані та незаплановані розриття землі, несвоєчасне відновлення благоустрою територій після проведення ремонтних та аварійних робіт.

За словами Ткаченка, 2022 рік був особливо складним у зв'язку з вступом деяких працівників Департаменту до Тероборони та Збройних Сил України. З початком повномасштабного військового вторгнення росії в Україну можливості працівників значно скоротилися, і їм довелося пристосовуватися до умов, спричинених війною.

Найпоширенішим порушенням протягом року було самовільне встановлення МАФів, яких було зафіксовано близько 6 000. Було виявлено великий об'єм неприбраного сміття та виписано понад 5,5 тисяч приписів за дане правопорушення.

Щозими інспектори ретельно перевіряють стан розчищення доріг від снігу та ожеледиці, адже від цього залежить безпека пішоходів та водіїв. Відповідальність за утримання в належному стані балансових територій несуть балансоутримувачі всіх форм власності. Минулого року за несвоєчасне прибирання снігу було видано понад 5 000 приписів.

У Києві знесуть храм-МАФ поблизу Десятинної церкви. Будівля каплиці, так звана церква Десятинного Храму Пресвятої Богородиці, яка незаконно розташована на території Національного музею історії України, є самочинним будівництвом та споруджена Релігійною громадою УПЦ МП.

Читайте также