Громадський транспорт у Києві змінив графік та маршрути

Про що треба знати пасажирам

У Києві відновили рух трамвайних маршрутів Борщагівської лінії швидкісного трамваю та скасували низку автобусних рейсів. Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами мера столиці, у Києві знову курсують швидкісний трамвай №1 та №3 за маршрутами від вулиці Старовокзальної до Михайлівської Борщагівки та вулиці  Сім‘ї Сосніних.

"Це стало можливим завдяки спільній роботі енергетиків та транспортників столиці. Маршрут трамваю №1 обслуговуватимуть десять одиниць рухомого складу. Маршрут №3 — чотири одиниці. Орієнтовні інтервали руху будуть 8 та 15 хвилин відповідно", — розповів Кличко.

Київський міський голова додав, що з відновленням руху швидкісного трамваю скасували маршрути автобусів №1Т і №3Т, які тимчасово працювали замість електротранспорту.

Через дефіцит електроенергії у Києві повністю зупинили рух трамваїв і тролейбусів. На трамвайних та тролейбусних маршрутах в столиці зараз курсують понад дві сотні автобусів. Якщо ситуація з електропостачанням не поліпшиться трамваї та тролейбуси повернуть на маршрути не раніше весни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади. Мер столиці підтримав пропозицію, викладену в електронному зверненні. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися