Дарницю зачистили від сотень старих автомобільних шин (ФОТО)

На яких локаціях навели лад у Києві

В Дарницькому районі Києва прибрали з вулиць сотні вживаних автомобільних шин. Про це розповіли в Дарницькій районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

Столичні комунальники навели лад на кількох вулицях Києва. Загалом прибрали понад 800 старих коліс. Автомобільні шини вивезли на подальшу утилізацію з вулиць Тепловозної та Автопаркової.

При контакті з землею, водою або при нагріванні сонячними променями старі колеса виділяють масу хімічно активних сполук, що можуть викликати важкі захворювання. Шини належать IV класу відходів, є токсичними і вимагають спеціальних методів утилізації. Спалювання шин неприпустиме через виділення в атмосферу небезпечних токсинів.

В Дарницькій районній державній адміністрації оприлюднили фото з прибирання столиці та зазначили, що такі заходи проводять регулярно до повного очищення від шкідливої та небезпечної гуми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у вересні три міські ради у Київській області підписали угоду про створення сучасних потужностей з переробки побутових відходів. Два сучасні заводи з переробки побутових відходів, які планують побудувати на території Київської області, використовуватимуть одразу кілька сучасних технологій.

Нагадаємо, відома компанія з Ізраїлю візьме участь у будівництві заводу з переробки будівельного сміття у Київській області та демонтажі зруйнованих багатоповерхівок під Києвом. Іноземним інвесторам із ізраїльської компанії GreenMix показали наслідки бойових дій із російськими окупантами в Бучі. Тільки у Бучанській громаді обсяг будівельного сміття після розбирання завалів становить понад два мільйони тонн. Через те, що на Київщині зруйновано внаслідок війни тисячі об'єктів, ця цифра в рази більша по регіону.

Читайте також, що на Київщині збудують завод з виробництва безпілотників "Байрактар".

Читайте также