Ситуація зі світлом у Києві і області стане краще, — "Укренерго"

Який прогноз зробили енергетики на найближчі дні

У Києві та Київській області, а також в інших регіонах України через дефіцит електроенергії сьогодні, 13 січня, тривають послаблені обмеження в графіках відключення світла. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію державного підприємства "Укренерго".

В "Укренерго" прогнозують покращення ситуації з електропостачанням у Києві та регіоні вже цими вихідними.

"Зберігається дефіцит потужності в енергосистемі, особливо виражений у ранковий та вечірній максимуми споживання. Водночас вже на вихідні очікується поступове потепління по всій Україні, внаслідок чого прогнозується зменшення споживання", — заявили в "Укренерго".

За даними енергетиків, для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, що діють з 02:00 до 24:00.

"Кожен оператор системи розподілу у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення", — попередили в енергокомпанії.

"Укренерго", виробники електроенергії та оператори систем розподілу продовжують відновлювати пошкоджені російськими окупантами енергооб’єкти для забезпечення енергопостачанням споживачів. Українців вкотре закликали економно споживати електроенергію та користуватися енергоємними приладами почергово.

Завдяки потеплінню у Києві найближчими вихідними мають скоротитися обсяги відключень світла через поліпшення погодних умов. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький наголосив, що тепла погода допомагає покращити ситуацію в енергосистемі, особливо у вихідні дні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через дефіцит електроенергії посилили обмеження та відключатимуть світло у світло-сірих зонах графіка. Це означає, що електроенергія у столиці може бути відсутня по 18 годин на добу.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Читайте також, що в Деснянському районі Києва відкрили величезне містечко незламності

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1850


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися