Комісія зафіксувала збитки від російської агресії національному парку "Залісся" під Києвом

Зібрані матеріали направлять у відповідні органи виконавчої влади

Комісія розглянула та зафіксувала шкоду, завдану Національному природному парку "Залісся" у Броварському районі Київської області внаслідок агресії російської федерації. Про це повідомляє "Трибуна-Бровари", передають "Коментарі".

12 січня Комісія проінспектувала національний природний парк "Залісся", розташований у межах Броварського району Київської області та Чернігівського району Чернігівської області.

Встановлено факти пошкоджень та задокументовано збитки, завдані внаслідок збройного нападу російської федерації об'єктам природно-заповідного фонду.

Зібрані матеріали будуть направлені до відповідних органів влади для опрацювання.

Розслідування проводилося за участю представників національного природного парку "Залісся", адміністрації та спеціалістів Броварського району. В обстеженні також взяв участь керівник відділу містобудування та архітектури Броварської адміністрації. 

У роботі взяли участь представники Державної екологічної інспекції Столичного округу, Великодимерської громади, Броварського управління Національної поліції та Третього відділу управління адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області.

Війна завдала довкіллю Києву та області збитків на понад 47 мільярдів гривень. Горіли нафтобази, комерційні склади та енергетична інфраструктура, внаслідок чого завдано найбільших збитків атмосферному повітрю - на 46,814 млрд гривень. Столичним земельним ресурсам завдано шкоди на 669 мільйонів гривень внаслідок забруднення через руйнування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися