У Київзеленбуді розповіли про штрафи за незаконну ялинку

Для крадіїв ялинок з парків та скверів Києва, комунальники придумали особливе покарання

У "Київзеленбуд" попередили громадян про самовільних порубок ялинок у передноворічний період. Зазначається, що працівники державної екологічної інспекції та патрульної поліції будуть проводити рейди, щоб уникнути незаконної вирубки. Про це зазначають на сайті КО "Київзеленбуд".

Крім того, для крадіїв ялинок з парків та скверів Києва, комунальники придумали ще одне покарання. Працівники районних КП УЗН оброблятимуть дерева спеціальними речовинами, які в теплому приміщенні "розкриваються" різким неприємним запахом, здатним зіпсувати будь-яке свято.

Повідомляється, що розмір шкоди, заподіяної зеленим насадженням незаконною вирубкою хвойних дерев в межах міста та інших населених пунктів, становить від 1152 до 1852 грн. (залежно від розміру дерева). Лісопорушники сплачують штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від 510-1020 грн, а посадові особи від 2550 до 5100 грн.

Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, карається штрафом від 17000 до 25500 грн або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Київ засипає снігом: водіїв просять не паркувати машини вздовж доріг.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися