Відключення світла в Києві будуть тривалішими — Yasno

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno заявили, що відключення електроенергії в українській столиці буде тривалішим після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno заявили, що відключення електроенергії в українській столиці буде тривалішим після ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

За його словами, руйнування є значними. Усі енергетики працюють над відновленням, але треба бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими. Він зазначив, що дефіцит генерації в енергосистемі поки що дуже великий. Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження.

"Проблема настільки серйозна, що Укренерго значно обмежило обсяги споживання по всій Україні та у Києві, зокрема. Колеги тримають ситуацію під контролем та шукають рішення, щоб її стабілізувати", – сказав Коваленко.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії ДТЕК попередили про погіршення ситуації з відключеннями електроенергії в українській столиці через останні удари російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив директор компанії Дмитро Сахарук у ефірі національного телемарафону.

За його словами, ґенерація, на жаль, суттєво зменшилася. Це частково пов'язано з підготовкою до обстрілів, але оскільки пошкодження оцінюються як значні, слід готуватися, що на українців чекають важкі дні, а, можливо, й тижня, щоб частково відновити все пошкоджене.

Сахарук прогнозує — зважаючи на складність ситуації, є всі підстави стверджувати, що Україні будуть не тільки планові відключення світла, а й аварійні. І така ситуація триватиме не один день.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися