Навіть з приходом тепла ситуація з електропостачанням у Києві не покращиться - ДТЕК

Закінчення опалювального сезону не призведе до суттєвого покращення ситуації з електропостачанням

Навіть після завершення опалювального сезону ситуація з відключеннями електроенергії у Києві та області навряд чи суттєво покращиться. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час інформаційного телемарафону, передає Київ.Медіа.

За його словами, виробництво електроенергії в Україні навесні принципово не збільшиться.

Дмитро Сахарук не вважає, що ситуація кардинально покращиться, незважаючи на те, що потепління зменшить споживання. Водночас розпочнуться планові ремонтні роботи на електромережах, які зараз, у зимовий період, не проводяться.

Він зазначив, що кожні обстріли ускладнюють відновлення енергетичної інфраструктури. Тому говорити про те, що до квітня все буде стовідсотково добре, не можна.

Сахарук зазначив, що відновлювати енергетичні об'єкти після кожного обстрілу стає все важче, бо вони стають все більш вразливими.

У КМВА розповіли, чому у Києві превентивно відключають світло. Через ракетну загрозу в столиці вводять екстрені відключення світла — це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ракети супротивника досягнуть своїх цілей.

Читайте также