Через війну Київський метрополітен працює тільки на третину потужності

Традиційно в роки до пандемії коронавірусу підземка перевозила близько 500 млн пасажирів щорічно

Внаслідок повномасштабної війни Київський метрополітен працює лише на третину потужності. Ініціатива "Пасажири Києва" ділиться аналізом пасажиропотоку столичного метрополітену за останнє десятиліття.

В період до коронавірусу метрополітен традиційно перевозив близько 500 млн пасажирів на рік.

Як видно з графіку, російська окупація Криму та частини Луганської і Донецької областей в Україні у 2014 році не мала суттєвого впливу на рух людей у столичному метрополітені.

Погані часи для підземного транспорту настали в 2020 році, коли розпочалася пандемія коронавірусу. Того року метро було зупинено на кілька місяців, та й користування громадським транспортом викликало занепокоєння серед пасажирів.

Ситуація почала помітно покращуватися з 2021 року, але найгіршим для метро був минулий рік, коли росія відкрито напала на Україну. Метрополітен перевіз лише 162 мільйони пасажирів, що втричі менше за його реальні спроможності.

Також зазначається, що остання з відкритих станція метро "Теремки" відкрилася у Києві майже 10 років тому, у листопаді 2013 року.

"Віримо, що цей рік стане переможним для нашої країни, метро відновить повноцінну роботу і збільшуватиме кількість перевезених пасажирів", - додали у пресслужбі "Пасажирів Києва".

Раніше у КМДА пояснили, чому станції метро "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" були закриті. З початком повномасштабної війни росії проти України у Києві було закрито декілька станцій метро, а червона гілка метрополітену деякий час була недоступною для пасажирів. Станції метро були закриті для забезпечення безпеки, охорони та оборони Києва.

Читайте также