У КМДА пояснили, чому станції метро "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" були закриті

Станції метро були закриті з міркувань безпеки, охорони та оборони Києва

З початком повномасштабної війни росії проти України у Києві було закрито декілька станцій метро, а червона гілка метрополітену деякий час була недоступною для пасажирів. Лише наприкінці грудня 2022 року були відкриті станції метро "Майдан Незалежності" та "Хрещатик". В інтерв'ю ТСН.ua перший заступник голови КМДА Микола Поворозник пояснив, чому міська влада прийняла таке рішення.

За словами Поворозника, станції метро були закриті для забезпечення безпеки, охорони та оборони Києва. Був період, коли червона лінія була недоступна від станції "Шулявська". Станції метро були закриті після консультацій з поліцією та військовими. І потім станції  відкривалися також за домовленістю з ними. Сьогодні працюють майже всі станції Київського метрополітену. "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" нещодавно відкрилися, але небезпека залишається.

Поворозник зазначив, що станом на сьогодні до міста повернулася велика кількість киян. Значне збільшення навантаження на київський метрополітен стало вкрай серйозною ситуацією для цього виду транспорту, і це також вплинуло на рішення про відновлення роботи станцій. Оскільки станції "Хрещатик" та "Майдан Незалежності" є також пересадковими вузлами, їх роботу вирішили відновити, щоб киянам було зручніше користуватися метрополітеном.

Проте, за словами Миколи Поворозника, наразі неможливо відкрити другі виходи на "Позняках", "Осокорках", "Контрактовій площі" та інших деяких станціях метрополітену з міркувань безпеки.

У Києві поповниться парк тролейбусів, трамваїв та вагонів метро: подробиці. Попри те, що у міському бюджеті не передбачається виділення грошей на придбання нового громадського транспорту, Київ закупить тролейбуси та трамваї. Це відбудеться завдяки залученню коштів іноземних інвесторів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися