Собака Київської митниці знайшов зброю у міжнародному відправленні

Фокстер'єр Грета вкотре стала на заваді спробі пересилання частин зброї у міжнародному відправленні

Собака Київської митниці фокстер'єр Грета знову завадила спробі відправлення зброї міжнародною посилкою. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Кінологічна команда у складі кінолога Петра та службової собаки Грети виявила запчастини до вогнепальної зброї у міжнародній посилці, заборонені для поштових відправлень – затвор до рушниці Мосіна та сім стебел затвора.

Запчастини були відправлені з Хмельницької області до США та заявлені як "подарункові сувеніри". На відправника посилки Київська митниця склала протокол про порушення митних правил та вилучила частини вогнепальної зброї.

Загалом за минулий рік Петро та Грета розшукали 64 запчастини вогнепальної зброї, які відправлялися міжнародними відправленнями як в Україну, так і за кордон.

Окрім чуйки на зброю Мосіна, в доробку Грети є ще й знаходження основних частин вогнепальної зброї типу "AR-15" і її модифікацій, а також пістолет "BLOW TR 14" з набоями калібру 9 mm.

Станом на сьогодні Грета є найстаршою серед службових собак Київської митниці.

Живі соколи, зброя та стародавні монети: ТОП-10 резонансних затримань від Київської митниці. У 2022 році київськими митниками було виявлено декілька серйозних порушень митних правил як до початку, так і під час повномасштабної війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Теразини

17 січня 2023, 10:50

Нова марка, Патрон та Грета нищать окупантів та контрабандистів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися