У Києві пропонують встановити пам'ятники Чорноволу та Піддубному замість Леніна та Щорса

Кияни просять встановити на бульварі Шевченка пам’ятники патріотам і гідним людям України

У Києві на бульварі Т. Шевченка громадяни пропонують встановити пам'ятники патріотам і гідним людям України - В'ячеславу Чорноволу та Івану Піддубному. Відповідну петицію опубліковано на сайті Київської міської ради за номером 11696.

Автор звернення запропонував встановити пам'ятник В'ячеславу Чорноволу на перетині бульвару Т. Шевченка та вулиці Хрещатик на місці пустого п'єдесталу від знесеного пам'ятника Ульянову-Леніну.

На його думку, на перехресті проспекту Т. Шевченка і вулиці Симона Петлюри замість Щорса варто встановити пам'ятник Івану Піддубному, найсильнішій людині світу.

"На бульварі Тараса Шевченка довгий період часу вільний п'єдестал на перетині бульвару Т. Шевченка та вул. Хрещатик (раніше тут був пам'ятник ульянову-леніну), пропоную встановити (пам'ятник - ред.) патріоту України - В'ячеславу Чорноволу. А на перетині бульвару Т. Шевченка та вул. Симона Петлюри (на місті щорса) встановити пам'ятник патріоту України, найсильнішій людині світу, чемпіону чемпіонів - Івану Піддубному", - йдеться у тексті петиції.

Петиція має набрати 6000 підписів, щоб її розглянула Київрада.

Нагадуємо, що у Києві готують знесення пам'ятників Щорсу, Ватутіну, Чкалову та Пушкіну. В українській столиці розпочали підготовку до демонтажу пам'ятників діячам, які пов'язані з країною-окупантом.

Про усунення від публічного простору столиці пам'ятних об'єктів, пов'язаних з історією та культурою росії та СРСР, говорили на засіданні Експертної ради з декомунізації та дерусифікації при Міністерстві культури та інформполітики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися