Київрада відхилила петицію проти забудови Вознесенських печер

У 2010 році ділянку було передано в оренду для експлуатації та обслуговування житлового будинку

Київрада відхилила петицію проти забудови Вознесенських печер, яка набрала необхідну кількість підписів громадян. Про це стало відомо з відповіді на звернення киян на сайті онлайн-петицій Київради, повідомляє "Твоє місто".

Київська міська рада наголошує на тому, що у 2010 році ділянку передали в оренду для експлуатації та обслуговування житлового будинку на Вознесенському узвозі, 25, власником якого є ТОВ "КЕПІТАЛ РІЕЛ ЕСТЕЙТ", яке планує побудувати житловий комплекс на цій території.

У відповіді за підписом заступника міського голови Володимира Бондаренка йдеться, що ділянка розташована на території пам'ятки археології місцевого значення - Культурний шар Копирева кінця ХІ-ХІІІ ст. Забудова ділянки регулюється Міністерства культури та інформаційної політики України. Проте будинок на цій ділянці належить ТОВ "КЕПІТАЛ РІЕЛ ЕСТЕЙТ" на правах приватної власності.

Активісти стверджують, що підприємство незаконно заволоділо будинком № 25 на Вознесенському узвозі. Цей будинок був знятий з обліку у 1980-х роках і фактично більше не існує. Активісти наполягають, що забудовники планують змінити цільове призначення ділянки і знищити історичний артефакт.

Нагадуємо, що автор петиції вимагав від столичної влади заборонити зміну цільового призначення і забудову ділянки на Вознесенському узвозі, 25. Вознесенські печери мають стати музейною пам’яткою Києва, наголошував активіст. Петиція зібрала понад шість тисяч голосів на підтримку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися