Кличко розгляне петицію щодо забудови печер часів Київської Русі

Звернення до столичної влади зібрало достатню кількість голосів на підтримку

У Києві закликали столичну владу врятувати від забудови печеру часів Київської Русі. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11401 Денис Гордєєв зазначив, що у Києві на ділянці за адресою Вознесенський узвіз, 25 були знайдені печери ХІІ століття.

"Тут працювала археологічна експедиція, а ділянку відвели під відновлення історичного середовища — під музей. Але зараз забудовники хочуть знищити і цей артефакт. Забудовницька компанія незаконним шляхом отримала право власності на будинок номер 25 по Вознесенському узвозу, хоча будинок цей знятий з обліку ще у 1980-х роках і фактично не існує", — пояснив автор петиції.

За його словами, зараз існують плани змінити цільове призначення цієї земельної ділянки та знищити історичний артефакт. Автор петиції вимагає від столичної влади заборонити зміну цільового призначення і забудову ділянки. Вознесенські печери мають стати музейною пам’яткою Києва, наголосив активіст. Петиція зібрала понад шість тисяч голосів на підтримку та має бути розглянута Київським міським головою Віталієм Кличком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в центрі Києва знайшли стародавній печерний комплекс часів Київської Русі. Перші археологічні розвідки у Вознесенських печерах провели минулого місяця. Археологам вдалося знайти цікаві артефакти. На схилах печер могло знаходиться давнє поселення за межами міських мурів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі.

Під час забудови знищать великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, що у Києві екологи подали до суду на захист Лисої гори від створення військового кладовища. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися