У печерах в центрі Києва знайшли цікаві артефакти (ФОТО)

Що відомо про унікальні археологічні знахідки

В центрі Києва знайшли стародавній печерний комплекс часів Київської Русі. Про археологічну знахідку розповів експерт з охорони навколишнього середовища Київського центру міського розвитку Дмитро Перов, передають "Коментарі".

За його словами, перші археологічні розвідки у Вознесенських печерах провели минулих вихідних. Археологам вдалося знайти перші цікаві артефакти.

"Так, у північній частині печери виявлені залишки кераміки часів Пізньої Руси. Вочевидь, тут, на схилах могло знаходиться давнє поселення за межами міських мурів", — зазначив Перов.

Експерт повідомив, що відомому столичному захиснику дикої природи Михайлу Погребиському вдалося дослідити нижній печерний комплекс у Вознесенських печерах, що за протяжністю є вдвічі більшим за раніше виявлений хід та має серію промінчастих відгалуджень. Фахівець з охорони навколишнього середовища Київського центру міського розвитку Дмитро Перов заявив, що Вознесенським печерам необхідно надати статусу пам’ятки та продовжити їхнє дослідження науковцями. Для цього він звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики України. Унікальним Вознесенським печерам у Києві загрожує знищення через забудову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили розкопки загадкової археологічної знахідки біля самих мурів "Софії Київської". Незабаром археологи обіцяють розповісти чимало цікавого про історію знайденого артефакту.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва озеро Алмазне оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Озеро Алмазне вважається однією з найбільших водойм у Києві. Територія новоствореного заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею понад 185 гектарів.

Читайте також, що столичну владу закликали врятувати від забудови печеру часів Київської Русі в петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися