Столичну владу закликали врятувати від забудови печеру часів Київської Русі

До мера Києва звернулись з петицією

У Києві необхідно врятувати від забудови печеру часів Київської Русі. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11401 Денис Гордєєв зазначив, що у Києві на ділянці за адресою Вознесенський узвіз, 25 були знайдені печери ХІІ століття.

"Тут працювала археологічна експедиція, а ділянку відвели під відновлення історичного середовища — під музей. Але зараз забудовники хочуть знищити і цей артефакт. Забудовницька компанія незаконним шляхом отримала право власності на будинок номер 25 по Вознесенському узвозу, хоча будинок цей знятий з обліку ще у 1980-х роках і фактично не існує", — пояснив автор петиції.

За його словами, зараз існують плани змінити цільове призначення цієї земельної ділянки та знищити історичний артефакт.

"Вимагаємо заборонити зміну цільового призначення і забудову ділянки. Печери мають бути збережені і стати музейною пам’яткою Києва. Подібні об’єкти — велика рідкість, і їхнє дослідження та охорона мають бути в пріоритеті", — наголосив автор петиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вимагають знести недобудову на проспекті Леся Курбаса, що у Святошинському районі столиці, та покращити транспортне сполучення на Борщагівці. Ця петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації та майже зібрала необхідні голоси для розгляду мером Києва Віталієм Кличком.

Нагадаємо, інвестори збанкрутілого банку "Аркада" звернулися до мера Києва Віталія Кличка щодо допомоги в добудові житлових комплексів. Відповідна петиція зібрала необхідну кількість голосів та вже розглянута Київським міським головою. Що відповів мер столиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію щодо фінансової підтримки об’єктів незавершеного будівництва державної корпорації "Укрбуд".

Читайте також, чому сигарети можуть зникнути з полиць магазинів та кіосків у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися