Кличко відреагував на звернення інвесторів "Аркади" щодо добудови ЖК

До мера столиці звернулися з петицією

Інвестори збанкрутілого банку "Аркада" звернулися до мера Києва Віталія Кличка щодо допомоги в добудові житлових комплексів. Відповідна петиція зібрала необхідну кількість голосів та вже розглянута Київським міським головою.

Автор петиції №11240 Віталій Щербаков звернувся до мера Києва Віталія Кличка в питанні сприяння пришвидшенню виконання Меморандуму щодо добудови об’єктів АТ АКБ "Аркада". Мова йде про скандальне будівництво житлових комплексів "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" у Києві, фінансування яких здійснювалося через збанкрутілий банк "АРКАДА". Внаслідок зупинки будівництва в 2019 році та недобросовісної діяльності фінансової установи недобудованими залишились 39 житлових будинків та низка важливих об’єктів соціально-побутової та інженерної інфраструктури. На добудову житлових комплексів досі чекають понад одинадцяти тисяч сімей, які вклали свої кошти у цю забудову та постраждали від дій забудовників.

У квітні 2021 року київський забудовник "Столиця груп" (Stolitsa Group) взяв на себе зобов’язання з добудови житлових об’єктів. За результатами проведеного технічного та фінансового аудиту встановлений дефіцит коштів, необхідних для добудови ЖК, оцінили у близько 3,6 мільярди гривень. Відповідно до підписаного між владою, інвесторами та забудовником меморандуму, саме кошти від продажу 10% площ, що будуть збудовані, є основним джерелом покриття дефіциту коштів, необхідних на добудову житлових об’єктів "Аркади".

Автор петиції нагадав, що після підписання меморандуму у Києві забудовник ввів експлуатацію будинок №16 "Асканія" ЖК "Патріотика" та готує до введення в експлуатацію будинки №26 "Львівський" ЖК "Патріотика", №14, №15, №18 ЖК "Еврика". При цьому недобудованими залишаються ще 35 будинків об’єктів "Аркади", тож інвестори звернулися до мера Києва про допомогу.

"Просимо Вас розглянути можливість придбання за рахунок коштів місцевого чи державного бюджету вільних квартир в житлових комплексах "Еврика", "Патріотика", а також вільних квартир у розмірі 10% від загального переліку квартир в житловому комплексі "Патріотика на озерах" (нова назва – житловий комплекс "Н2О")", — йдеться в петиції.

Столичній владі пропонують викупити квартири в цих житлових комплексах загальною площею майже 246 тисяч квадратних метрів. Київський міський голова Віталій Кличко розглянув звернення інвесторів "Аркади" та дав доручення своєму першому заступнику Миколі Поворознику опрацювати петицію. Відповідно до доручення мера Києва, розглянути петицію також мають заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп та постійні комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку і з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Abastasia

19 жовтня 2022, 22:25

Петр Васев , написал коренной киевлянин

Маквей

19 жовтня 2022, 14:07

Если Киев не резиновый то и продукты питания выращивай на балконе и не хрен брать с других населённых пунктов. Да и ещё к твоему сведению, большинство киевлян и не только, покупают жилье и паркоместа чтобы сдать в аренду. А вот то что развелось риэлторов "брокеров" "прокладок" которые хотят срубить денег и не оплачивают налоги это факт.

Андрей

18 жовтня 2022, 10:34

Инвестор.

Андрей

18 жовтня 2022, 10:32

Инвестор.

Дарничанка

18 жовтня 2022, 09:12

А укриття там є? Не рахувати того, що скривдили зону природню зону відпочинку киян!

Петр Васев

18 жовтня 2022, 08:03

Киев не резиновый. Киев для коренных киевлян. Остальной шлак в топку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися