Сигарети можуть зникнути з полиць магазинів та кіосків у Києві

З’явилася нова законодавча ініціатива

Столичні депутати готують звернення до Верховної Ради України щодо заборони видимого розміщення тютюнових та нікотинових виробів у місцях роздрібної торгівлі. Про це йдеться в повідомленні Київської міської ради, передають "Коментарі".

За словами депутатки Київської міської ради Олесі Зубрицької, завдяки прихованій рекламі сигарети та інші тютюнові вироби в магазинах помічають 62,5% дітей віком від 13 до 15 років. Такі дані Глобального опитування молоді щодо вживання тютюну.

"Ці дані чітко демонструють, що розміщення тютюнових виробів у місцях роздрібної торгівлі має рекламний ефект, який спрямований саме на дітей. Як наслідок в Україні кожна сьома дитина у віці 13-15 років вживає тютюнові вироби, а кожна пʼята – електронні сигарети", — зазначила Зубрицька.

Депутатка Київської міської ради нагадала, що реклама сигарет та тютюнових виробів в Україні заборонена з 2012 року. На її думку, цього недостатньо та потрібно заборонити видиме розміщення сигарет у місцях роздрібної торгівлі як форму реклами на законодавчому рівні. Зубрицька також вважає, що така заборона сприятиме запобіганню зростання поширеності куріння, а також захисту дітей та молоді від шкідливої залежності. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області з наступного місяця запровадили заборону на вилов риби у зимувальних ямах. Заборона набуде чинності з першого листопада та триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна буде рибалити, — за посиланням.

Нагадаємо, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. Рішення про заборону полювання на території регіону ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Однак в якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. Також у Київській області дозволили користувачам мисливських угідь усіх форм власності відстрілювати звірів для забезпечення біотехнічних заходів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

10 листопада 2022, 22:50

Запретить все сразу, чтоб на мелочи не отвлекаться. Настоятельно разрешить зато восторгаться законодательными и прочими инициативами всевозможных народных избранников. Пойду подам петицию.

Анна

27 жовтня 2022, 00:38

Не тим, ви зараз займаєтесь депутати! Беріть зброю в руки і йдіть захищати Україну!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися