На Київщині запровадили заборону на вилов риби

З якої дати чинні обмеження

У Київській області з наступного місяця запровадили заборону на вилов риби у зимувальних ямах. Про це попередив Київський рибоохоронний патруль, передають "Коментарі".

За даними відомства, з першого листопада цього року на водоймах Київщини запровадили заборону на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Перелік зимувальних ям зазначили у наказі.

В період заборони на вилов риби любительська риболовля дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям. Дозволено рибалити зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах має не перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

За добування риби на зимувальних ямах передбачений штраф у розмірі до 170 гривень. Якщо вилов здійснюється забороненими знаряддями лову, штраф — до 680 грн. Крім штрафу, нараховуються збитки за кожну виловлену рибину відповідно до такс. Наприклад, за сом доведеться сплатити понад п’ять тисяч гривень, за сазан – понад 3,7 тисячі гривень, судак обійдеться у майже 3,6 тисячі гривень, а рак — у понад 3,3 тисячі гривень. Залежно від заподіяних збитків, може наступити кримінальна відповідальність та штраф від 17 до 85 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Нагадаємо, у Києві до надважкої зими в умовах воєнного стану готується Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України. В закладі закликали усіх небайдужих допомогти у збереженні рідкісних рослин та оголосили про збір коштів на пелети для опалення оранжерей взимку. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Читайте також, що кажуть у владі про початок опалювального сезону на Київщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрий

24 жовтня 2022, 17:48

"Живцову снасть" перевели на русский как " череночную снасть". После Гугл транслейтера нужно проверять текст!

Ал

23 жовтня 2022, 23:25

Ганна провокатор и тормоз, справа вверху переключатель между языками)

Afrikanec

23 жовтня 2022, 23:11

Ганна, а у вас інших проблем немає .?? чи ви такий же нацист -націоналіст як вони., чим тоді від них відрізняєтесь ??

Ганна

23 жовтня 2022, 15:24

Чому на рашиській мові

Ганна

23 жовтня 2022, 15:24

Чому на рашиській мові

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися