Коли у Київській області включать опалення: що відомо

Що кажуть у владі про початок опалювального сезону

У Київській області та інших регіонах України підключення до опалення житлового фонду можуть розпочати наприкінці жовтня. Про це під час телемарафону заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, передають "Коментарі".

Очільник Міністерства розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відвідав громади, що постраждали внаслідок ракетного обстрілу Київщини 10 жовтня та пообіцяв допомогти їм підготуватися до зими. Найближчими днями для ліквідації наслідків обстрілів громадам виділять гроші.

"В деяких регіонах, це дев’ять регіонів, вже розпочато підключення соціальних закладів до теплопостачання. Це в першу чергу медичні заклади, пологові будинки, там, де це потрібно зробити в першу чергу. Що стосується житлового фонду, то в кінці жовтня в більшості регіонів і міс ми плануємо почати теплопостачання", — заявив Чернишов.

Міністр розвитку громад та територій України додав, що якщо в регіонах значно похолоднішає, опалювальний сезон можуть розпочати раніше. Якщо в Київській області протягом трьох днів середньодобова температура протримається нижче восьми градусів тепла, житлові будинки мають розпочати підключати до опалення.

Тим часом у Києві опалювальних сезон для закладів соціальної інфраструктури розпочали ще минулого тижня. Підключення до опалення житла столична влада поки що не анонсувала.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська міська рада затвердила виділення сотень мільйонів гривень на відбудову інфраструктури та житла у кількох громадах пристоличного регіону, що найбільше постраждали внаслідок атаки російських окупантів на Київ. Які громади отримають фінансову допомогу від столиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві не планують ніяких змін щодо початку опалювального сезону через нещодавні обстріли російських окупантів столиці. Минулого тижня у Києві розпочали підключати до опалення школи, лікарні, дитячі садки та інші соціальні установи.

Читайте також, що у Києві та Київській області запровадили погодинні відключення світла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися