Київ допоможе громадам пристоличного регіону відбудувати житло

Зі столичного бюджету виділили на це сотні мільйонів гривень

Київська міська рада затвердила виділення сотень мільйонів гривень на відбудову інфраструктури та житла у кількох громадах пристоличного регіону, що найбільше постраждали внаслідок атаки російських окупантів на Київ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію мерії.

Кошти від столиці отримають вісім громад Київської агломерації. По 50 мільйонів гривень дотації виділили для Бородянської, Бучанської та Макарівської територіальних громад. Ще по 30 мільйонів гривень виділили з бюджету Києва Іванківській та Великодимирській громадам. Бишівська сільська територіальна громада отримає від столиці 15 мільйонів гривень. Баришівській селищній територіальній громаді виділили п’ять мільйонів гривень.

Київський міський голова Віталій Кличко зазначив, що фінансовою допомогою та співпрацею в інших питаннях щодо відновлення столиця допоможе громадам підготуватися до зими.

"Київ допомагає всім, кому гостро необхідна допомога. Ірпеню, наприклад, ми забезпечили водопостачання зі столиці. Запускаємо спільні пасажирські перевезення з передмістями Києва. Знаходимо рішення щодо інших питань", – прокоментував рішення Київради Кличко.

Виділені кошти у громадах Київської агломерації використають на відновлення інфраструктури та житла, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів в лютому-березні цього року.

Нагадаємо, у Києві не планують ніяких змін щодо початку опалювального сезону через нещодавні обстріли російських окупантів столиці. Минулого тижня у Києві розпочали підключати до опалення школи, лікарні, дитячі садки та інші соціальні установи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок атаки російських окупантів на Київ 10 жовтня у столиці пошкоджені понад сім десятків об’єктів та житлових будинків. Зазнали різного ступеню ушкоджень 45 житлових будинків, п’ять об’єктів критичної інфраструктури та ЖКГ, дитячий садочок та три школи, а також дві будівлі закладів позашкільного виховання. Окрім того, ракетними обстрілами пошкоджені п’ять закладів охорони здоров’я та шість закладів культури.

Читайте також, що у Києві та Київській області запровадили погодинні відключення світла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися