"Укрзалізниця" запустить інтернет Starlink у поїздах із Києва: деталі

Державна компанія "Укрзалізниця" обладнає супутниковий інтернет Starlink у всіх поїздах Інтерсіті

Державна компанія "Укрзалізниця" обладнає супутниковий інтернет Starlink у всіх поїздах Інтерсіті до кінця 2023 року. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке опублікував голова правління компанії Олександр Камишин.

За його словами, в УЗ успішно пройшли тестування вайфай на базі технології Starlink у швидкісних поїздах. Віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Камишин проїхалися Інтерсіті та перевірили, як працює інтернет.

"Обладнали один поїзд Інтерсіті та катали його на різних маршрутах понад 100 днів. Результати тестування: доступність на маршруті 97%; швидкість до 100 Мбіт/с", — заявив глава УЗ.

Устаткування має бути встановлене у всіх поїздах до 2023 року.

Нагадаємо, що державна компанія "Укрзалізниця" розповіла про рух поїздів із Києва та інших міст при масових відключеннях світла. Про це стало відомо із заяви голови правління УЗ Олександра Камишина.

За його словами, залізничники у разі нових масштабних відключень світла в енергосистемі не скасовуватимуть пасажирські потяги. Він зазначив, що на всіх вокзалах є тепло, електроенергія та зв'язок.

Камишин підкреслив, що потяги можуть затримуватися під час блекаутів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися