Оренда квартир у Києві: як змінилися ціни у 2022 році (Статистика)

Державна служба статистики України розповіла, як змінився ринок оренди квартир в українській столиці за 2022 рік

Державна служба статистики розповіла, як змінився ринок оренди квартир в українській столиці за 2022 рік. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Держстату на офіційному порталі.

Відомо, що за рік середня плата за оренду 1-кімнатної квартири в Україні зросла на 32,7% – з 4294 до 5699 гривень. У Києві оренда житла хоч і подешевшала на 10,3% - до 7637 грн., але місто опинилося на третьому місці за вартістю оренди.

R6hcTtlT12BO8AWkg8ZqLg6wJ.jpg

Нагадаємо, що в українській столиці навесні 2023 року можливе подорожчання оренди квартир - ціна може зрости на 10-15%. Про це стало відомо із коментаря, який дав відомий ріелтор Юрій Піта журналістам видання Обозреватель.

За його словами, найближчим часом варто очікувати на подорожчання, проте це залежатиме від того, як багато хто повертатиметься до столиці і чи буде приплив переселенців.

"До весни нічого такого не буде. А навесні вже можуть бути зміни. Може, навіть підвищитися. Ну, знову-таки, якщо люди повертатимуться до Києва, якщо мігруватимуть, переселенці до столиці приїжджатимуть, то оренда зростатиме. До весни, десь до березня-квітня, жодних суттєвих змін не буде, а вже навесні ціни таки зростуть. Навесні так завжди було, і цей рік не виняток. Можлива зміна ціни на 10-15%", - розповів Піта.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися