500-річну липу у Києві визнали пам'яткою природи місцевого значення

Пам’ятка природи затверджена з метою охорони унікального 500-річного дерева

Київська міська військова адміністрація затвердила положення про пам'ятку природи місцевого значення "Вікова липа". 500-річна липа знаходиться на вулиці Володимирській у Шевченківському районі столиці. Про це стало відомо з розпорядження КМВА, повідомляє КВ.

Ця пам'ятка природи була затверджена з метою охорони унікального 500-річного дерева у природному стані та збереження його як невід'ємної частини світової системи природних об'єктів, що мають наукову, пізнавальну та естетичну цінність.

Метою цього положення є охорона пам'ятки природи та забезпечення сприятливих умов для її розвитку, проведення досліджень для вивчення її біологічних, морфологічних та екологічних особливостей з метою моніторингу довкілля, розробки наукових рекомендацій щодо належного догляду та збереження дерева віком у кілька сотень років, охорона, відтворення та використання природних ресурсів у загальних засадах та інші дослідження.

"Райська яблуня": найстарішу яблуню Києва оголосили ботанічною пам’яткою природи. У Солом’янському районі 160-річну яблуню на проспекті Перемоги, 37 оголосили ботанічною пам'яткою природи місцевого значення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися