Енергоефективну котельню замість зруйнованої обстрілом встановили у Києві (ФОТО)

В стару котельню влучив снаряд російських окупантів

В Оболонському районі Києва в Пущі-Водиці встановили енергоефективну котельню замість зруйнованої артилерійським снарядом російських окупантів. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, нова блочно-модульна котельня, від якої отримує тепло лікувальний заклад Києва, суттєво економить газ та електроенергію. Стара котельня в Пущі-Водиці зруйнована торік у березні прямим влучанням артилерійського снаряду російських окупантів. Ця котельня забезпечувала теплом шість корпусів психоневрологічного інтернату та одного житлового будинку.

"Нашим завданням було забезпечити джерело теплопостачання, оскільки від котельні живиться заклад охорони здоров’я, де постійно перебувають пацієнти. Найбільш оптимальним стало рішення встановити нову блочно-модульну котельню, що економічно доцільніше, ніж відновлення старої котельні, яка пропрацювала понад 50 років", — прокоментував Пателеєв.

Заступник мера Києва додав, що нова котельня споживає значно менше газу та працює в автоматичному режимі. Для безперебійної роботи нової котельні під час відключень електроенергії встановили генератор.

Зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Нагадаємо, у Києві та Київській області на Водохреща синоптики прогнозують аномально теплу погоду, однак її зіпсує сильний штормовий вітер — пориви вітру сягатимуть від 7-12 до 15-20 метрів на секунду. Цього тижня в столиці та регіоні метеорологи прогнозують похолодання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в небі над Києвом сьогодні, 19 січня, на Хрещення Господнього, з'явилася веселка. Фото природного явища оприлюднив архієпископ Чернігівський, речник Київської митрополії Православної церкви України Євстратій Зоря. Він назвав це знаком Божого благословення у свято Богоявлення.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также