У Києві можуть відключати світло в ручному режимі: деталі

Кияни масово скаржаться на несправедливість графіків енергопостачання

В енергетичній компанії "ДТЕК" наголосили, що не проводять жодних відключень "за скаргами" у будь-якому з регіонів, де працюють, зокрема у Києві. Про це йдеться в заяві підприємства, передають "Коментарі".

За даними групи компаній "ДТЕК", більшість відключень електропостачання відбуваються дистанційно, а їхня невелика частина потребує фізичного виїзду персоналу. За можливості, бригади також виїжджають на лінії, що живлять критичну інфраструктуру, щоб в ручному режимі відключити будинки, які живляться від тієї ж мережі.

"Для забезпечення соціальної справедливості та забезпечення рівних умов для людей, закликаємо балансоутримувачів (ЖБК та ОСББ) будинків, підключених до критичної інфраструктури, відключати їх власноруч. Це дозволить зменшити кількість та тривалість відключень для українців", — заявили в "ДТЕК".

Однак більшість киян досі обурені несправедливістю з відключеннями світла у столиці та тим, що з потеплінням ситуація з електропостачанням в столиці не покращилась.

"В порівнянні з двома тижнями раніше вже й нема тих страшних морозів у вигляді -5 на термометрі, ППО все ефективніше кожний день, вже не зносять пів інфраструктури по Києву. А де ж ваші успіхи? Раніше майже не відключали світло по ночам а інколи й по вихідними не вимикали. Раніше прямо помітно було як відновлювали швидко мережу, що повернутись до графіків, а тепер ми просто сидимо на цих графіках без будь-якого покращення", — обурився один з мешканців Києва на сторінці "ДТЕК Київські електромережі" в соцмережах.

В "ДТЕК Київські електромережі" відповіли, що при складенні списків адрес для відключення враховуються конфігурація електромереж, що живлять вулиці та райони, їх потужність споживання та наявність критичних об’єктів соціальної інфраструктури.

"Якщо від підстанцій та ліній заживлені також лікарні – відключення за такими адресами не проводиться. Такою є конфігурація самої системи розподілення (енергетична інфраструктура міста). Вам залишається дочекатися, коли відновлять саме вашу гілку", — заявили в "ДТЕК Київські електромережі".

В компанії зазначили, що гілки бувають досить різними за довжиною та підключенням та вибачились за незручності.

Тим часом ситуація в Київській області з обмеженням електропостачання мала покращитися вже сьогодні, 19 січня. Останні чотири доби були надзвичайно важкими для регіону. Люди перебували здебільшого в графіку два на шість — дві години є електропостачання, шість — немає. Зараз 95% території Київської області має знаходитися в графіку чотири на чотири.

Зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Нагадаємо, у Києві та Київській області на Водохреща аномально тепла погода, однак її зіпсував сильний штормовий вітер — пориви вітру сягали від 7-12 до 15-20 метрів на секунду. Цього тижня в столиці та регіоні метеорологи прогнозують похолодання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в небі над Києвом сьогодні, 19 січня, на Хрещення Господнього, з'явилася веселка. Фото природного явища оприлюднив архієпископ Чернігівський, речник Київської митрополії Православної церкви України Євстратій Зоря. Він назвав це знаком Божого благословення у свято Богоявлення.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также