Аномальна погода у Києві та Київській області різко зміниться

Який прогноз зробили синоптики

У Києві та Київській області у п’ятницю, 20 січня, ще буде аномально тепла зимова погода та прогнозується штормовий вітер. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укргідрометцентру".

За прогнозами синоптиків, в Київській області, у п’ятницю, 20 січня, буде хмарна погода, без істотних опадів. Температура по регіону вночі коливатиметься від одного до шести градусів тепла, вдень повітря прогріється від п’яти до десяти градусів з позначкою плюс. Однак теплу погоду у Києві та області зіпсує сильний штормовий вітер — пориви вітру сягатимуть 7-12 метрів на секунду.

"У Києві 20 січня без опадів, рвучкий вітер, ще тепло, до +10 градусів. Якщо капосний туман не заблокує вищі градуси. Спробуємо розігнати його вітром. Надалі в Києві похолоднішає. Зима повернеться з відрядження у квітень" — зробила прогноз синоптик Наталка Діденко.

Мешканцям Києва та Київської області нагадали, що під час сильних поривів вітру потрібно щільно закривати вікна будинків, а на вулиці — триматися подалі від дерев, рекламних щитів та ліній електропередач.

З суботи, 21 січня, синоптики прогнозують похолодання на більшій частині території України.

Нагадаємо, ситуація в Київській області з обмеженням електропостачання мала покращитися вже сьогодні, 19 січня. Останні чотири доби були надзвичайно важкими для регіону. Люди перебували здебільшого в графіку два на шість — дві години є електропостачання, шість — немає. Зараз 95% території Київської області має знаходитися в графіку чотири на чотири.

Зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

У Києві та Київській області на Водохреща аномально тепла погода, однак її зіпсував сильний штормовий вітер — пориви вітру сягали від 7-12 до 15-20 метрів на секунду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в небі над Києвом сьогодні, 19 січня, на Хрещення Господнього, з'явилася веселка. Фото природного явища оприлюднив архієпископ Чернігівський, речник Київської митрополії Православної церкви України Євстратій Зоря. Він назвав це знаком Божого благословення у свято Богоявлення.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися