У Київській області можуть списувати борги за комуналку: кого торкнеться

Жителям територій Київської області, які перебували під тимчасовою російською окупацією на початку повномасштабного вторгнення, можуть списати борги за комунальні послуги

Жителям територій Київської області, які перебували під тимчасовою російською окупацією на початку повномасштабного вторгнення, можуть списати борги за комунальні послуги. Парламентарі зареєстрували законопроект, який передбачає списання боргів за комуналку для мешканців деокупованих регіонів за період активних бойових дій.

Відомо, що законопроект ще має потрапити на розгляд до сесійної зали.

"Збройна агресія Російської Федерації проти України та повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року призвело до значних руйнувань, велика кількість громадян змушені були залишити свої будинки, залишилися без заробітку та засобів до існування. Тому є необхідність запровадження дієвих інструментів державної підтримки громадян, які постраждали внаслідок дій держави-агресора та тих, хто має заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг", – зазначають у пояснювальній записці до законопроекту.

Він передбачає внесення змін до чинного закону про реструктуризацію боргів та додавання статей про посилення захисту громадян, які постраждали внаслідок дій держави-агресора.

Зокрема пропонується списати борги населення за комунальні послуги за період, коли на території, де знаходиться житло громадян, відбувалися активні бойові дії.

Йдеться безпосередньо про послуги постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, тепла, гарячої води, водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися