У Києві та на Київщині без повітряної тривоги чутно вибухи

У військовій адміністрації регіону назвали причину

У Києві та в Київській області через планові роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів лунатимуть гучні вибухи. Про це мешканців столиці та регіону попередили в Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

"На Київщині тривають планові роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів. Сьогодні, 20 січня, у Бучанському районі підрозділи ДСНС будуть ліквідовувати вибухонебезпечні предмети. Через це в області можливо чути звуки вибухів", — попередили в Київській обласній військовій адміністрації.

До офіційного пояснення влади щонайменше три потужних вибухи було чутно в Броварах.

"Три вибухи чула без оголошення повітряної тривоги. Після падіння гвинтокрила — дуже лячно, особливо коли своєчасно про роботу саперів не попереджають, і ти не знаєш, може знов щось з сиренами сталося через відключення світла", — розповіла порталу "Коментарі" одна з мешканок Броварів.

Мешканців Києва та Київської області закликали зберігати спокій та дотримуватись правил безпеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Броварах завершили пошуково-рятувальні роботи після авіакатастрофи з гвинтокрилим, під час якої загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України та цивільні громадяни. Внаслідок падіння гвинтокрила загинуло 14 людей, з них — дев’ятеро перебували на борту. Серед загиблих під час падіння літального апарату в житловому районі на дитячий садочок — одна дитина. Постраждали 25 людей, серед яких 11 дітей.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.

Джерело: https://t.me/kyivoda/8016


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися