Ехо війни: під Києвом обстежили територію, де у березні вибухнула нафтобаза

Вибух на нафтобазі виник внаслідок ракетного обстрілу російськими військовими

Екологічні інспектори повторно перевірили забруднену територію в Калинівській ОТГ Київської області, де в березні вибухнула нафтобаза. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Представники Калинівської селищної ради, Державної екологічної інспекції Столичного округу та Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України відібрали проби ґрунту та води навколо озера в с. Кожухівка. Також відібрані проби ґрунтових вод на території, забрудненій нафтопродуктами внаслідок вибуху на нафтобазі в смт Калинівка Фастівського району Київської області 24 березня 2022 року. Вибух був спричинений російськими обстрілами, і загоряння не могли загасити протягом п'яти днів.

Візуальний огляд показав, що водойма у с. Кожухівка та прилегла територія все ще забруднені нафтопродуктами. Для локалізації аварійної ситуації Калинівська селищна рада вжила заходів з видалення ґрунту біля дренажних труб, куди зливалися нафтопродукти, внаслідок чого утворилися ями із забрудненими ґрунтовими водами.

У 2022 році риба почала масово гинути у водоймі за 800 метрів від Калинівської нафтобази, яка була зруйнована російськими ракетами в березні. Нафтове забруднення було виявлено в межах прибережної захисної смуги та на у водному плесі громадського ставу в с. Кожухівка.

Через застарілу дренажну систему, встановлену на сільськогосподарському полі, нафтопродукти потрапляли в озеро разом з опадами, руйнуючи цілу екосистему. Вимірювання підтвердили забруднення і показали, що максимальний вміст ГДК нафтопродуктів у поверхневих водах і ґрунті перевищено в шість разів.

Наразі в Державній екологічній інспекції Столичного округу чекають на результати лабораторних досліджень, щоб розробити подальші дії.

Горіння складів на Київщині: у повітря потрапило 10 тисяч тон забруднюючих речовин. Горіння складських приміщень на Київщині внаслідок російських обстрілів завдало понад 32 мільйони гривень збитків довкіллю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися