На старовинному цвинтарі у Київській області виявили унікальну знахідку

На деяких могилах старовинного кладовища в Переяславі виявили кам'яні жорна 19-го століття

На старовинному Заальтинському цвинтарі в Переяславі Київської області виявили унікальну знахідку - кам'яні жорна дев'ятнадцятого століття. Про це повідомляє "Україна Інкогніта", передають "Коментарі".

Окрім хрестів, на деяких могилах старовинного кладовища в Переяславі лежать кам'яні жорна, які датуються дев'ятнадцятим століттям.

Повідомляється, що в Європі, зокрема на Британських островах, жорна ставили на могилах мельників. Також ця традиція у минулому спостерігалася і в Україні. Однак немає жодних доказів того, що жорна на Заальтинському цвинтарі є надгробками мельників.

Зазначається, що у долині Дніпра від Переяслава до Канева було багато копалень з видобутку пісковику. На цій території каменотеси виготовляли жорна і продавали їх на всьому Лівобережжі.

Нагадуємо, що київські митники виявили у міжнародному відправленні цінні археологічні артефакти. У Києві митники виявили старовинну метальну зброю, яку намагалися переслати за кордон без дозволу. Знайдено 8 автентичних наконечників стріл періоду дохристиянської Русі.

Знахідка була виявлена під час перевірки міжнародних поштових відправлень з Києва до США. Мистецтвознавча експертиза артефакту, проведена фахівцями Національного музею історії України, показала, що фрагменти мають історично-культурну цінність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися