У Києві на Осокорках збудують нову вулицю: що потрібно знати мешканцям

У Дарницькому районі української столиці на житловому масиві Осокорки планують побудувати нову вулицю завдовжки три кілометри

У Дарницькому районі української столиці на житловому масиві Осокорки планують збудувати нову вулицю завдовжки три кілометри — йдеться про замовлення проекту будівництва нової вулиці від проспекту Петра Григоренка до межі міста. Вартість робіт складає 69,38 млн. грн.

Відомо, що будівництво передбачає 4 черги – це створення вулиці та трьох транспортних розв'язок – на її перетині з вул. Колекторна, вул. Проектної та вул. 2.

Підрядник повинен передбачити розміщення пішохідних переходів, велодоріжки з двостороннім рухом, біопереходів, інженерних мереж, зовнішнього освітлення, а також благоустрій та озеленення прилеглої території. Проектанти мають розрахувати кошторисну вартість будівництва та завершити роботу до кінця 2025 року.

Нагадаємо, що у Київській міській державній адміністрації розповіли, які будівлі в українській столиці відновлять у 2023 році — йдеться про споруди, які були зруйновані атаками російських окупантів.

Відомо, що у столиці завершили роботи з відновлення 11 із 17 багатоповерхових житлових будинків, які пошкодили росіяни. Ще у шести відновлювальних роботах місто планує завершити у першому півріччі 2023 року.

З весни у столиці працювала комісія та за результатами обстеження фахівці встановили 17 найбільш пошкоджених житлових багатоповерхівок. За даними Департаменту економіки та інвестицій, у 2022 році на технічну експертизу та відновлення цих 11 будинків із резервного фонду бюджету Києва було направлено 407,5 млн. грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися