Данілов заявив, що Київ залишається головною метою Путіна та Росії

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що українська столиця все ще залишається головною метою російського диктатора Володимира Путіна

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що українська столиця досі залишається головною метою російського диктатора Володимира Путіна. Про це він написав у колонці для видання "Українська правда".

За його словами, у Кремлі поставили собі завдання під корінь знищити Україну як історичне явище. Для того, щоб цього досягти, Путін планує завдати Україні військової поразки, стратегічної за характером та наслідками.

"Москва більше не хоче прикриватися навіть фіговим листом колоніалізму. Москва хоче під корінь знищувати саму Україну як історичне явище — мову, історію, культуру, носіїв української ідентичності. Тотальний та абсолютний геноцид. Тотальна війна на знищення. росія як недобитий пережиток тиранії минулого, країна зла та насильства", - написав секретар РНБО.

Данилов підкреслив, що для досягнення своєї мети путін хоче завдати Україні військової поразки, стратегічної за характером та наслідками.

"У війні з Україною шляху мріє про "котли", оточення, парад перемоги та звання генералісимуса всіх часів і… про власний ГУЛАГ. Для цього в його системі координат потрібен "український Сталінград". У крайньому випадку, він бажає повторення у максимально масштабованому вигляді варіанти Дебальцева-2", - зазначив він.

Він додав, що військове керівництво Росії концентрує ресурси, підтягує резерви, відновлює боєздатність, а також шукає найуразливіші ділянки українського фронту.

"Завдання максимум – прорив на оперативних напрямках: південь, завершення окупації Донецької та Луганської областей, переривання ланцюжків постачання зброї. І, звісно, Київ залишається головною мрією путінських фантазій", – зазначив він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися