На пошкодженому окупантами будинку під Києвом з'явиться патріотичний мурал

Багатоповерхівка, на якій зобразять мурал, постраждала від обстрілів окупантів

Мурал "Область Героїв" буде створений у Бородянці Бучанського району на Київщині. Витвір мистецтва з'явиться на будинку на вулиці Центральній. Його створить блогерка та художниця Софія Морозюк, повідомляє Київська ОВА.

Багатоповерховий будинок, на якому буде намальований мурал, постраждав від обстрілів окупаційних військ навесні 2022 року. У будівлі було вибито вікна, пошкоджено фасад та покрівлю. Основний ремонт будинку вже завершено. Мурал буде розміщено на будівлі після того, як зовнішні стіни будуть утеплені.

У КОВА нагадали, що триває реалізація проекту "Область Героїв" в Київській області. Проект розповідає про жителів Київської області, які евакуювали людей з окупованих територій, рятували й досі рятують життя, волонтерять заради перемоги. Це історії військовослужбовців, рятувальників, лікарів, волонтерів та інших небайдужих мешканців із різних районів та громад області.

Нагадуємо, що паризький художник розмалював будівлі у Києві. Паризький вуличний художник Крістіан Гемі, відомий як С215, відвідав Україну і залишив чимало графіті на зруйнованих будівлях Бучі, Гостомеля та Києва.

Також у жовтні минулого року в Гостомелі створили величезний мурал з літаком "Мрія". Загальна площа малюнку становить понад тисячу квадратних метрів. Мурал містить у собі елементи петриківського розпису та української культурної символіки. В центрі композиції - зображення найбільшого у світі літака "Мрія".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися