У Yasno розповіли про майбутні відключення світла у Києві: що потрібно знати

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про відключення електроенергії в українській столиці 26 січня

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno розповіли про відключення електроенергії в українській столиці 26 січня. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

За його словами, у Києві на сьогодні обмеження будуть на рівні 986 МВт на день та 648 МВт у ніч. Це означає, що 61% потреб міста буде забезпечено в електроенергії.

Як нагадали в "Укренерго", енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб'єктах.

Крім того, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей поки що недоступні українській енергосистемі і перебувають під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС.

Нагадаємо, що на території Київської області найближчим часом взагалі не відключатимуть електроенергію — це буде зроблено з метою вимірювання реального електричного навантаження у регіонах. Про це стало відомо із повідомлення, яке публікують оператори систем розподілу.

Відомо, що за розпорядженням Міністерства енергетики, цього дня будуть проведені виміри погодинного активного навантаження на мережі, щоб отримати точну інформацію про обсяги реального споживання регіону.

Від виміряних величин будуть залежати майбутні ліміти, і дані будуть вихідними для формування графіків обмежень. Вимірювання електричного навантаження зроблять у всіх регіонах країни, щоб мати реальну картину прогнозованого споживання у кожному регіоні.

До 10 лютого оператори систем розподілу мають звітувати перед Укренерго та Міненерго. Отже, інформація про погодинне активне електричне навантаження стане основою для перегляду лімітів для кожного регіону окремо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися